ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε στο δείπνο που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό
Οι οπαδοί της ανεξαρτησίας εξασφάλισαν το 46,74% των ψήφων σε αυτή την ψηφοφορία που σημαδεύτηκε επίσης από ιστορική συμμετοχή η οποία ανήλθε στο 85,64% καταγράφοντας αύξηση 4,5 μονάδων.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε "ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης" για τη νίκη του "Όχι" στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας. "Οι ψηφοφόροι εκφράστηκαν. Επιβεβαίωσαν πλειοψηφικά την επιθυμία τους να παραμείνει η Νέα Καληδονία στη Γαλλία.
Ως αρχηγός του κράτους, υποδέχομαι αυτό το σήμα εμπιστοσύνης στη Γαλλική Δημοκρατία με ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης", ανάφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμα από το προεδρικό μέγαρο.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις