Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το 'Γιαβούζ'

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το 'Γιαβούζ'

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» το οποίο φαίνεται να κατευθύνεται προς το τουρκικό λιμάνι Τασουτζιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic, το πλωτό γεωτρύπανο ξεκίνησε από χθες από το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ όπου βρισκόταν.

To Γιαβούζ βρισκόταν στην κυπριακή ΑΟΖ για διεξαγωγή παράνομης γεώτρησης στην περιοχή Selcuklu-1 δυτικά της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το Κρατικό Ραδιόφωνο, η εν λόγω κίνηση θεωρείται από διπλωματικές πηγές στην Λευκωσία ως κίνηση μερικής αποκλιμάκωσης.

Η παράνομη Navtex είχε ισχύ μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Aπό ΚΥΠΕ/ΡΙΚ/TOTHEMAONLINE

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE