ΔΙΕΘΝΗ

Στα 5,2 εκ. οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνταν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ΕΕ το 2018

Στα 5,2 εκ. οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνταν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ΕΕ το 2018

Το 2018, απασχολούνταν 5,2 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια, κατώτερη δευτεροβάθμια και ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών (5 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εργατικού δυναμικού (72%, 3,7 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί).

Όσον αφορά την ηλικιακή τους δομή, 0,4 εκατομμύρια (7% του συνόλου) ήταν κάτω των 30 ετών, ενώ 2 εκατομμύρια (39%) ήταν ηλικίας 50 ετών και άνω.

Σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, οι δάσκαλοι σχολείων το 2018 ήταν κυρίως γυναίκες. Ωστόσο, το ποσοστό των γυναικών δασκάλων ήταν το υψηλότερο στη Λετονία (87%) και στη Λιθουανία (85%), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία, την Εσθονία και τη Σλοβενία ​​(και το 83%). Το ποσοστό των γυναικών δασκάλων ήταν 74% στην Κύπρο.

Αντίθετα, το ποσοστό των ανδρών δασκάλων ήταν το υψηλότερο στη Δανία (38%) και στο Λουξεμβούργο (36%), ακολουθούμενο από την Ελλάδα και την Ισπανία (34% και οι δύο) καθώς και τη Γαλλία (32%).

Επιπλέον, το 39% των εκπαιδευτικών στα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία της ΕΕ και 37% στην Κύπρο ήταν 50 ετών και άνω το 2018. Στην Ιταλία, περισσότεροι από τους μισούς (54%) των εκπαιδευτικών ήταν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, καθώς και στη Λιθουανία (52% ). Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών συμμετείχε επίσης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στην Εσθονία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία (από 49%).

Την ίδια ώρα, το 1% των εκπαιδευτικών στην ΕΕ ήταν άνω των 65 ετών το 2018. Το υψηλότερο ποσοστό εκπαιδευτικών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αναφέρθηκε στην Εσθονία (8%), τη Λετονία (5%), τη Σουηδία και τη Δανία (και οι δύο 4%). Ήταν 1% στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top