Πρώην γραμματέας τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Η Ελλάδα κατέλαβε νησιά μας, όπως η Αρμενία το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Πρώην γραμματέας τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Η Ελλάδα κατέλαβε νησιά μας, όπως η Αρμενία το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

«Όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος» ισχυρίστηκε προκλητικά ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, στη διάρκεια ομιλίας του σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συνδέοντας τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων με την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, μίλησε εκ νέου για 17 «τουρκικά» νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος που «κατέλαβε» στρατιωτικά η Ελλάδα μετά το 2004, αφήνοντας αιχμές κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Ναι, υποστηρίζουμε ολόψυχα την Αζερμπαϊτζάν. Αφήσαμε την Αρμενία να καταλάβει το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά η Ελλάδα έχει καταλάβει κομμάτια της πατρίδας μας από το 2004. Γιατί δεν μιλάτε για αυτό ; Και αυτά είναι κομμάτια της πατρίδας μας» δήλωσε προκλητικά, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση πως εξαιτίας των επιλογών της η Τουρκία «απώλεσε χιλιάδες χιλιόμετρα γης».

ΑΠΟ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.