ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι θα ευχηθεί η Νεολαία «Χρόνια Πολλά» στον Βάσο Λυσσαρίδη

Έτσι θα ευχηθεί η Νεολαία «Χρόνια Πολλά» στον Βάσο Λυσσαρίδη

Με αφορμή τα 95α γενέθλια του «Γιατρού» Βάσου Λυσσαρίδη, Πολιτικού πατέρα του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, η νεολαία της ΕΔΕΚ διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έπειτα από μια σύντομη εκδήλωση, θα ανοίξει η έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από την 95χρονη πορεία του Γιατρού μέσα από τη καλλιτεχνική, πολιτική, συγγραφική αλλά και την προσωπική του ζωή. 

Σε συντομία  πολιτική ζωή του Βάσου Λυσσαρίδη

O Βάσος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στα Λεύκαρα,  στις 13 Μαΐου 1920. Ο Γιατρός,  αποτέλεσε σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της Κύπρου από την ανεξαρτησία της. 

Ήταν μέλος της ΕΟΚΑ, βουλευτής από το 1960, ιδρυτής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου από το 1985 μέχρι το 1991.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top