ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε η πολιτικη πλατφόρμα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» - Οι θέσεις τους- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρουσιάστηκε η πολιτικη πλατφόρμα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων» - Οι θέσεις τους- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η νέα πολιτική πλατφόρμα, με το όνομα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», παρουσίασε και επίσημα την Τετάρτη 7/10 το βράδυ το μανιφέστο, τις πολιτικές της θέσεις, καθώς και το όραμά της, που όπως διακηρύττει, είναι να μετατρέψει την Κύπρο σε ένα κράτος αποτελεσματικό, που να προσανατολίζεται στο κοινό συμφέρον, να προάγει την εμπιστοσύνη και να παρέχει την οικονομική ευρωστία και ασφάλεια, να μεγιστοποιεί τη δυνατότητα επιτυχίας και το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τάττης


Η «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ, τα οποία αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να πορευθούν με ένα διαφορετικό τρόπο, παρουσίασε την πολιτικής της πρόταση σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στη Λευκωσία, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό, τους Εκτοπισμένους, την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την Άμυνα και τα Ενεργειακά.

Η σύντομη αναφορά της Πολιτικής Πλατφόρμας θα είναι «Συνεργασία», ενώ το λογότυπο της απεικονίζει μια κεφαλή, που συμβολίζει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της πολιτικής της.
 
Σύμφωνα με το Μανιφέστο της «Συνεργασίας», στην Πολιτική Πλατφόρμα συμμετέχουν ελεύθερα όσοι πολίτες θέλουν να συμβάλουν στην παραγωγή δημιουργικών προτάσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος, η κοινωνία και οι πολίτες, ενώ στόχος της είναι  «να δώσει διέξοδο και πραγματική ευκαιρία σε όσους πολίτες πιστεύουν ότι το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται μετριοπαθείς ανθρώπους με δημιουργικές θέσεις και απόψεις, που θα λειτουργήσουν πολιτικά στον ευρύτερο ενδιάμεσο χώρο».



Όπως προστίθεται στο Μανιφέστο «ταυτόχρονα φιλοδοξεί να συμβάλει με όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν, με συγκλίνουσες θέσεις, στην πολιτική σταθερότητα και στην ομαλή διακυβέρνηση του τόπου, στοχεύοντας σε συνεργασίες ώστε να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και του πολίτη».



«Ύψιστος στόχος η συμβολή στη δημιουργία κλίματος ενότητας και εθνικής ομοψυχίας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η Τουρκική προκλητικότητα και να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως ο ιστορικός συμβιβασμός, εφόσον το περιεχόμενο διασφαλίζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου», σημειώνει το Μανιφέστο.



Σε σχέση με τις πολιτικές της θέσεις, η «Συνεργασία» κάνει αναφορά στο Κυπριακό και στη μορφή λύσης του Κυπριακού και συγκεκριμένα τονίζει πως επιδιώκει λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως ο ιστορικός συμβιβασμός, εφόσον το περιεχόμενο διασφαλίζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Όπως αναφέρει «ουδέποτε θα αποδεχτούμε τη διχοτόμηση της πατρίδας μας και δεν ανεχόμαστε τη διχοτόμηση είτε με τη σημερινή της μορφή, είτε με την υπογραφή μας», σημειώνοντας ότι «εμείς δεν βολευόμαστε με την κατοχή της πατρίδας μας».



Επίσης, η «Συνεργασία» προσθέτει ότι η τακτική της θα πρέπει να περιλαμβάνει τη συνέχιση των δικοινοτικών συνομιλιών, που θα μπορούσαν να αποκτήσουν και τη μορφή διεθνούς διάσκεψης, ενώ σημειώνει ότι η επανέναρξη των συνομιλιών είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να κρατήσει ανοικτό το παράθυρο ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού και άρση του σημερινού απαράδεκτου στάτους κβο, στα πλαίσια των ψηφισμάτων και των διαδικασιών του ΟΗΕ.



Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κρίνει απαραίτητη την αγαστή συνεργασία και τον  συντονισμό με την Ελλάδα σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Ιδιαίτερη έμφαση προσδίδει στα θέματα οικονομίας, με αναφορές στο μεικτό οικονομικό σύστημα, στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη, τον πρωτογενή τομέα, τους ημικρατικούς οργανισμούς και τις τράπεζες.



Επίσης, επικεντρώνεται στον τομέα της Υγείας με στόχο τη στήριξη και τη συνεχή βελτίωση της μεγαλύτερης κοινωνικής αλλαγής στην Κύπρο, του ΓεΣΥ, ώστε να παρέχεται στον Κύπριο ασθενή ποιοτική και αξιοπρεπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τονίζει περαιτέρω ότι επιβάλλεται αυστηρός έλεγχος των καταχρήσεων και ομαλή ένταξη των αυτονομημένων Δημόσιων Νοσηλευτηρίων είναι απαραίτητα στοιχεία για τη συνέχεια.



Στη διακήρυξη των πολιτικών θέσεων της, η «Συνεργασία» περιλαμβάνει τα Ενεργειακά, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος μπορεί και πρέπει να καταστεί ενεργειακός κόμβος, ενώ προσθέτει ότι η συνεργασία με τις χώρες της περιοχής και με τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες του τομέα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Επίσης, στις πρόνοιες της συμπεριλαμβάνει τις ευάλωτες ομάδες, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τους Εκτοπισμένους, τη Μετανάστευση, το Περιβάλλον, την Προστασία των Ζώων, την Ύπαιθρο, τις Ορεινές Κοινότητες, ενώ βάρος δίνει και στην ανεργία και τους τρόπους αντιμετώπισής της μέσα από την έρευνα και την καινοτομία. 

Επιπλέον, η νέα Πολιτική Πλατφόρμα «Συνεργασία» υποστηρίζει την εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας με συγκεκριμένη δίκαιη διαδικασία, που όπως αναφέρει, έχει κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπρόσωπων.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top