Συνομιλίες για Ναγκόρνο Καραμπάχ στη Γενεύη και στη Μόσχα προανήγγειλε ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Συνομιλίες για Ναγκόρνο Καραμπάχ  στη Γενεύη και στη Μόσχα προανήγγειλε ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε την Τετάρτη 7/10 ότι πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες αύριο Πέμπτη 8/10 στη Γενεύη και την Δευτέρα 12/10 στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι εμπόλεμες πλευρές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να συμφωνήσουν να διαπραγματευτούν μια εκεχειρία.


Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου ο Λε Ντριάν είπε ότι η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας του Μινσκ, θέλουν μέσω των συνομιλιών αυτών να ξεκινήσει ένας διάλογος χωρίς προϋποθέσεις για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Το Μπακού ανακοίνωσε, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ στις 8 Οκτωβρίου θα συναντηθεί στην Γενεύη με τους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.  "Σκοπός της επίσκεψης, να συναντηθεί με τους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ και να μεταφέρει στην αντίπαλη πλευρά την θέση του Αζερμπαϊτζάν για την διευθέτηση της διένεξης", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect