ΚΥΠΡΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πάνω Πλάτρες και εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας

ΚΥΠΡΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πάνω Πλάτρες και εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 08/10, στην περιοχή της κοινότητας Πάνω Πλάτρες και εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στη Λευκωσία.    

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει η πυρκαγιά στις Πάνω Πλάτρες εκδηλώθηκε στις 12:30, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.  
 
Εξάλλου, στις 12:25 εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, η οποία κατασβέστηκε με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα.
 
Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή, στο Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδίδει δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου Προέδρου και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ότι σκοπός των απευθείας συνομιλιών είναι «η εγκαθίδρυση μακροπρόθεσμης ειρήνης και η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων της κρίσης».