'Πάγωσαν΄ στις ΗΠΑ με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που παρουσίασε ο Κιμ

'Πάγωσαν΄ στις ΗΠΑ με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που παρουσίασε ο Κιμ

Η Ουάσινγκτον ζητεί διαπραγματεύσεις με την Πιονγκγιάνγκ για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης - Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος αν καταστεί λειτουργικός θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν κατασκευαστεί

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σήμερα "απογοητευτική" την παρουσίαση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, άγνωστου μέχρι πρότινος, και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης.
 
Σύμφωνα με αναλυτές, ο πύραυλος που παρουσιάστηκε πάνω σε όχημα μεταφοράς με 11 άξονες, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους παγκοσμίως, εάν καταστεί λειτουργικός.
 
"Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο απαγορευμένο πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα αντί να εργάζεται για ένα φωτεινότερο μέλλον για τον βορειοκορεατικό λαό", δήλωσε ο αξιωματούχος.
 
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συμμετάσχει σε συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση".
 
ΑΠΟ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE