Γάζα: Σε ισχύ η συμφωνία για ειρήνη – Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ
Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τίθεται σε ισχύ, σύμφωνα με το αιγυπτιακό Al Qahera News.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «είχα την ευκαιρία να ενημερώσω σήμερα τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, για τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου».
Τους εξήγησα επίσης, πρόσθεσε, «τι είναι προφανές. Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος», σημειώνοντας ότι «ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία».
«Η Τουρκία ενεργεί ως διαταράκτης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, είναι αντίθετο με όλα τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις