Πρόεδρος: «Κρίση εκτίμησης» στους Ευρωπαίους πρέπει να δημιουργήσουν οι νέες τουρκικές προκλήσεις

Πρόεδρος: «Κρίση εκτίμησης» στους Ευρωπαίους πρέπει να δημιουργήσουν οι νέες τουρκικές προκλήσεις

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να δημιουργήσουν «κρίση εκτίμησης» στους Ευρωπαίους οι οποίοι θεωρούν ακόμα ότι με την θωπεία θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης» με τίτλο «Ενιαίον Κόμμα Εθνικόφρονος Παρατάξεως: Στα σπάργανα της σύγχρονης κυπριακής πολιτικής ζωής», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχ. Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις νοιώθει δικαιωμένος για την επιμονή του για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας παράλληλα με τις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Και θα το επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι  νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου, αλλά που επεκτείνονται και στην Ελλάδα, δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν – αν θέλετε – κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων», που ακόμα, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θεωρούν και αναμένουν ότι «με την θωπεία  θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE