Τέσσερεις λόγοι που επέστρεψε το Ορούτς Ρέις στην περιοχή, σύμφωνα με CNNTurk

Τέσσερεις λόγοι που επέστρεψε το Ορούτς Ρέις στην περιοχή, σύμφωνα με CNNTurk

Τέσσερεις είναι οι λόγοι που το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNNTurk το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές. 

Πρώτον, οι επίσημες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην περιοχή καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πολλές φορές ότι μόλις τελείωνε η συντήρηση το γεωτρύπανο θα επέστρεφε. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε σωστά αυτή την περίοδο. 

Δεύτερον, υποστηρίζουν πως η  Ελλάδα δεν εγκατέλειψε τις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απορρίπτουν τον Χάρτη της Σεβίλλης, από Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη δήλωση ότι δεν αναγνωρίζεται. 

Τρίτον, η Σύνοδος της ΕΕ για την Τουρκία ήταν «μια απογοήτευση» ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο τουρκικό κανάλι ότι είχαν προειδοποιήσει από προηγουμένως ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον διάλογο.

Τέταρτον, οι ίδιες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα δεν βρήκε πλήρη ανταπόκριση στις εκκλήσεις της για ειλικρινή διάλογο. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.