Τουρκικό ΥΠΑΜ: Δεν είναι αποδεκτή η προσπάθεια αποκλεισμού Τουρκίας από Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Δεν είναι αποδεκτή η προσπάθεια αποκλεισμού Τουρκίας από Ανατολική Μεσόγειο

Οποιαδήποτε προσπάθεια αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο δεν θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Σεμπνέμ Ακτόπ. 

Σε ενημέρωση της η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Σεμπνέμ Ακτόπ, ανέφερε ότι “από τις 12 Οκτωβρίου το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις διεξάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας βάσει προκαθορισμένου προγράμματος, ενώ παράλληλα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνοδεύουν τα ερευνητικά πλοία και τα γεωτρύπανα στις δραστηριότητές τους στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο.

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της τδβκ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχιών. Οποιαδήποτε απόπειρα αποκλεισμού της Τουρκίας και της τδβκ από το διαμοιρασμό των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο Μεσόγειο δεν θα γίνει αποδεκτή”, είπε η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE