Μικρός αριθμός Τούρκων και Τ/κ ακραίων σε αντιδιαδήλωση στην Δερύνεια - Μερικά Τ/κ ΜΜΕ ψεύδονται εμπλέκοντας το ΕΛΑΜ - ΦΩΤΟ

Μικρός αριθμός Τούρκων και Τ/κ ακραίων σε αντιδιαδήλωση στην Δερύνεια - Μερικά Τ/κ ΜΜΕ ψεύδονται εμπλέκοντας το ΕΛΑΜ - ΦΩΤΟ

Μικρός αριθμός Τούρκων και Τ/κ ακραίων στοιχείων έχει συγκεντρωθεί στα κατεχόμενα, κοντά στο οδόφραγμα Δερύνειας, ως αντιδιαδήλωση στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, ενώ κάποια Τ/κ ΜΜΕ ψεύδονται εμπλέκοντας το ΕΛΑΜ στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με τα Τ/κ ΜΜΕ, «μια ομάδα Τ/κ που αντέδρασε στην δράση των Ε/κ μαζεύτηκε στο οδόφραγμα», ενώ γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί δελτίο τύπου από την ομάδα των Τούρκων και Τ/κ που μαζεύτηκε στο σημείο, ενώ έχει απαγορευτεί η διέλευση από το οδόφραγμα.

Το παράδοξο είναι πως μερικά Τ/κ ΜΜΕ, κάνουν λόγο για εμπλοκή του ΕΛΑΜ στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώ άλλα ΜΜΕ μιλούν ορθώς για «ειρηνική διαμαρτυρία», με βάση και το κάλεσμα του πραγματικού διοργανωτή, της Πρωτοβουλίας Μνήμης.

Πάντως, οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στις ελεύθερες περιοχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα τους για μια ειρηνική διαμαρτυρία, αποφεύγοντας τις πιθανές προσπάθειες των Τ/λ να καπηλευτούν το γεγονός, όπως είχε προειδοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επικαλούμενος κρατικές πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής η διαμαρτυρία κυλάει σε ειρηνικούς ρυθμούς με όλα τα μέτρα ασφαλειας.

Με πληροφορίες από kibrispostasi, kibrisgazetesi, haberkibris

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.