ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσες αστυνομικές έρευνες 'τρέχουν' για το επενδυτικό πρόγραμμα και τα 'παρατράγουδά' του

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσες αστυνομικές έρευνες 'τρέχουν' για το επενδυτικό πρόγραμμα και τα 'παρατράγουδά' του

Τρεις αστυνομικές έρευνες «τρέχουν ταυτόχρονα και παράλληλα», σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει καταργήσει το επενδυτικό πρόγραμμα, με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται ένα νέο πρόγραμμα με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας και αλλαγές επί της φιλοσοφίας.

Όπως ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η πρώτη έρευνα αφορά την καταγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και εγγράφων που σχετίζονταν με το ΚΕΠ.

Η δεύτερη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τα πορίσματα της διερεύνησης από την επιτροπή της κ. Καλογήρου. Σημειώνουμε ότι η διερεύνηση αφορούσε 12 πρόσωπα, πέραν των 7 για τα οποία άρχισε η διαδικασία ανάκλησης διαβατηρίου.

Τέλος, η τρίτη και πιο «δύσκολη» έρευνα, αφορά τα όσα συνέβησαν στο βίντεο του Al Jazeera. Η αστυνομική έρευνα γίνεται από 3η ανακριτική ομάδα και όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, αναμένονται κι άλλες».

Όπως πρόσθεσε είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει εμπλοκή και βοήθεια άλλου εξειδικευμένου διερευνητικού προσωπικού, απάντησε πως «σε οποιαδήποτε ποινική διερεύνηση, όταν κρίνονται αναγκαίες οι υπηρεσίες εξειδικευμένου προσωπικού, ζητούνται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκ. Τύπου δεν ήθελε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται να επηρεάσει το έργο της αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top