ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: Δεσμευμένος στη δυνατότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης 5+1 - Ενθαρρύνει την ανάπτυξη ΜΟΕ

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: Δεσμευμένος στη δυνατότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης 5+1 - Ενθαρρύνει την ανάπτυξη ΜΟΕ

Τη δέσμευσή του να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης 5+1 στο κατάλληλο στάδιο, σημειώνει ο ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπός του, με την ευκαιρία της ανάδειξης του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, ενώ καλεί τις δύο πλευρές και "όλα τα σχετικά μέρη" να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες.

 «Ο Γενικός Γραμματέας έχει σημειώσει την εκλογή του κ. Ερσίν Τατάρ ως Τουρκοκυπριακού ηγέτη. Ο Γενικός Γραμματέας παραμένει δεσμευμένος να υποστηρίξει και τις δύο πλευρές στην αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης μιας άτυπης συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών 5+ 1, με αμφότερους τους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις, στο κατάλληλο στάδιο», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.
 
Ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει τη σημασία της οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ενθαρρύνει τη συνεχή ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά.
Επίσης, «καλεί τις δύο πλευρές και όλα τα σχετικά μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές για ανανεωμένες διαπραγματεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE