Έξω από τη Βουλή το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό Δημοτικής, ζητά μονιμοποίηση

Έξω από τη Βουλή το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό Δημοτικής, ζητά μονιμοποίηση

Στη Βουλή βρέθηκε σήμερα ομάδα του Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής Εκπαίδευσης, που κατήλθε σήμερα σε στάση εργασίας, ζητώντας μονιμοποίηση. Νωρίτερα, παρέδωσαν υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΒΓΠ εργάζεται εδώ και 14 χρόνια με δεκάμηνα συμβόλαια και όπως καταγγέλλει, οι ετσιθελικές συμπεριφορές του κράτους, το κρατούν καθηλωμένο χωρίς καμία ανέλιξη.

Η Φάνη Παπαβασιλείου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού (ΒΓΠ) Δημοτικής είπε ότι η Συντεχνία ζητά όσα στερήθηκε εδώ και 14 χρόνια, δηλαδή ίση μεταχείριση και αξιοκρατία. Είπε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ευρωπαϊκή οδηγία περί δυσμενούς μεταχείρισης. Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου, το προσωπικό για 2 μήνες βρίσκεται σε ανεργιακό επίδομα.
 
Η Μαρίκα Αθανάτου, Πρόεδρος κλαδικής του ΒΓΠ στη Λεμεσό της Συντεχνίας ‘Ισότητα’ είπε ότι κάθε φορά το προσωπικό περιμένει 3-4 μήνες να πληρωθεί και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά για μονογονιούς. Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρεί στη μονιμοποίησή τους γιατί προτάσσει ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Μέσης εργάζονται ως μόνιμες.

Είμαστε η ραχοκοκκαλιά του σχολείου και ζητάμε εκτίμηση, είπε.

Η Νικολίνα Αβρααμίδου, αντιπρόεδρος της Συντεχνίας ΒΓΠ ανέφερε ότι το προσωπικό εργάζεται σύμφωνα με τους αριθμούς των μαθητών σε κάθε σχολείο και πολλές συνάδελφοί τους εργάζονται ως τις 11 πμ πριν κλείσει το σχολείο με αποτέλεσμα οι μισθοί να κυμαίνονται στα 500 ευρώ. Αυτές, είπε, δεν είναι σωστές συνθήκες και ζητάμε ό,τι ισχύει και στη Μέση.
 
Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας η Αντρη Κατζιηλιέρη είπε ότι κάθε καλοκαίρι με την ανανέωση του συμβολαίου τους κανείς δεν τους εγγυάται αν θα έχουν τις ίδιες ώρες την ερχόμενη χρονιά άρα και οι μισθοί δεν είναι σταθεροί.

Ανέφερε επίσης ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας τους ανέφερε ότι πλέον το θέμα είναι υπό την έγκριση του ΥΠΟΙΚ και οι ίδιες ευελπιστούν ότι αυτό που θα εγκριθεί θα ικανοποιεί όλα τα μέλη και όχι τα μισά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE