ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΘ: Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή οι νέοι νοσηλευτές - Ποιά η κατάσταση της νέας ΜΕΘ ενόψει 2ου κύματος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΘ: Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή οι νέοι νοσηλευτές - Ποιά η κατάσταση της νέας ΜΕΘ ενόψει 2ου κύματος

Βρισκόμαστε στην φάση αναμονής, κατά την οποία οι νέο- προσληφθέντες νοσηλευτές αποδεσμεύονται από τις άλλες τους υποχρεώσεις και θα ενταχθούν στο δυναμικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όπως και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενόψει δεύτερου κύματος.

Του Γιώργου Τάττη

Προσλήψεις νοσηλευτών
Αυτή την ενημέρωση έδωσε ο Δρ. Λάκης Παλάζης, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στο ThemaOnline. Όπως μας είπε, τον τελευταίο ενάμιση μήνα έτρεξαν πολλές διαδικασίες, εγκρίθηκαν οι θέσεις, βρέθηκε το απαιτούμενο κονδύλι και επισπεύθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Παράλληλα, αξιολογήθηκαν οι ενστάσεις που υπήρξαν μετά την κατανομή των θέσεων και όλα είναι έτοιμα για να ενταχθούν οι νέοι νοσηλευτές. Εντούτοις, ο Δρ. Παλάζης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Αξιζει να σημειωθεί είναι πως η θέση των νοσηλευτών είναι ότι ακόμη δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για την πρόσληψη, ενώ ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει το αντίθετο. Θα ακολουθήσουν άλλα σχετικά ρεπορτάζ από το ThemaOnline.

Εκπαίδευση προσωπικού
Ερωτηθείς για άλλες διαδικασίες που έγιναν προς καλύτερη ετοιμότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών ενόψει πανδημίας, ο Δρ. Παλάζης είπε εκ νέου ότι έγινε ένα «σύντομο survival course» σε ζητήματα που αφορούν την εντατική θεραπεία, σε νοσηλευτές άλλων ειδικοτήτων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει ανακατανομή των νοσηλευτών όπου και όποτε χρειαστεί. Όπως είπε, εκπαιδεύτηκαν 100 άτομα το καλοκαίρι και άλλα 28 το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

«Αυτό που ενδεχομένως να δυσχεραίνει την κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα, είναι το ότι τώρα το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό και θα γίνονται πιο δύσκολα οι μετακινήσεις νοσηλευτών», συμπλήρωσε ο Δρ. Παλάζης.

Η κατάσταση με την λειτουργία της νέας ΜΕΘ
Σε σχέση με την νέα ΜΕΘ που κτίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Δρ. Παλάζης ξεκαθάρισε ότι είναι σε λειτουργία, αλλά με 7 κρεββάτια. Σημειώνουμε πως οι προδιαγραφές προνοούν μέχρι και 28 κλίνες με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Όπως διευκρίνισε ο Δρ. Παλάζης, υπάρχει ο εξοπλισμός για τα υπόλοιπα αλλά θα λειτουργήσουν όταν υπάρξει η ανάγκη. Φυσικά, αναμένεται και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως προαναφέραμε.

Τέλος, όπως ενημερώθηκε η ιστοσελίδα μας, η κύρια ΜΕΘ που λειτουργούσε και στο παρελθόν, έχει 17 κρεβάτια και είναι όλα σε χρήση. Υπάρχει ένα άτομο που νοσηλεύεται με covid-19 και βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top