ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανεξάρτητη μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Ανεξάρτητη μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχουν αναπτύξει ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται από την AstraZeneca έχει επιτυχώς καταφέρει να προκαλέσει ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση σε ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με λεπτομερή ανάλυση από ανεξάρτητους Βρετανούς επιστήμονες.

Ο ειδικός στους ιούς καθηγητής Ντέιβιντ Μάθιους από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ήταν επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι «το εμβόλιο κάνει όλα όσα περιμέναμε και αυτό είναι μόνο καλή είδηση στη μάχη μας κατά της ασθένειας».

Η μελέτη, που ακόμα δεν έχει επαληθευθεί από άλλους επιστήμονες, ανέλυσε το κατά πόσο το εμβόλιο πράγματι αναπαράγει επαρκώς τα τμήματα της γενετικής σύνθεσης του κορωνοϊού που κατά το σχεδιασμό απαιτούνται για να «εκπαιδευθεί» το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμά τον ιό.

Η επικεφαλής ερευνήτρια στο πρόγραμμα του εμβολίου της Οξφόρδης Δρ Σάρα Γκίλμπερτ σχολίασε ότι «η μελέτη επιβεβαίωσε ότι μεγάλες ποσότητες της πρωτεΐνης με ακίδες που υπάρχουν στον κορωνοϊό παράγονται με μεγάλη ακρίβεια (από το εμβόλιο) και αυτό εξηγεί εν πολλοίς την επιτυχία του εμβολίου στην πρόκληση ισχυρής ανοσοποιητικης αντίδρασης».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE