ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσπούν οι κυνηγοί για τα έκτακτα μέτρα – Επιστολή

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεσπούν οι κυνηγοί για τα έκτακτα μέτρα – Επιστολή

Διαμαρτύρονται για τα έκτακτα μέτρα οι κυνηγοί, με επιστολή τους προς το Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτούσια η επιστολή:

Έντιμε Κύριε Υπουργέ

Βάση του τελευταίου διατάγματος θεωρούμε ότι από τις απαγορεύσεις μετακίνησης στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου θα πρέπει να εξαιρεθούν οι κυνηγοί αλλά και οι ψαράδες. Τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες για να μεταβούν είτε για κυνήγι είτε για ψάρεμα κατά το ξημέρωμα, όπου με την νέα ώρα θα είναι κοντά στις 05,20 θα πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο πολύ πιο πριν.

Δεν είναι δυνατό κάποιος να θέλει να πάει από την Πάφο για Κυνήγι στη Λευκωσία ή από την Λεμεσό στην Πάφο και να μπορέσει να το πράξει εντός των ωρών που επιτρέπεται η διακίνηση και να βρίσκετε στον χώρο που επιθυμεί πριν τις 05,30 το πρωί .

Οι δραστηριότητες τόσο του κυνηγίου όσο και του ψαρέματος διεξάγονται είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε μικρό ομαδικό επίπεδο ανάμεσα σε συγγενικά ή και φιλικά πρόσωπα που ούτος η αλλιώς έρχονται σε καθημερινή επαφή. Στην ύπαιθρο οι κυνηγοί και οι ψαράδες αποφεύγουν ο ένας τον άλλο κυρίως για σκοπούς ασφάλειας και δεν τίθεται θέμα μετάδοσης του ιού στην ύπαιθρο.

Παρακαλούμε όπως τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ψαράδες να εξαιρεθούν από την παρακάτω απαγόρευση. Οποιαδήποτε άλλη παράλογη απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα αντι κυνηγών και ατόμων που υποσκάπτουν την νόμιμη κυνηγετική και αλιευτική δραστηριότητα. Χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν πληρώσει τις κυνηγετικές και αλιευτικές τους άδειες και δεν μπορούμε να τους στερούμε τα νόμιμα τους δικαιώματα χωρίς λόγο και αιτία

‘Απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών από τις 11 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρες, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου’

Ευχόμαστε ότι θα αντιληφθείτε το λογικό αίτημα μας . Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις για διεκδίκηση των λογικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Αναμένουμε την απάντηση σας

Με εκτίμηση

Άριστος Αριστείδου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top