ΥΠΠΑΝ: Το Υπουργικό ενέκρινε τους κανονισμούς λειτουργίας δημόσιων σχολείων Μ. Εκπαίδευσης

ΥΠΠΑΝ: Το Υπουργικό ενέκρινε τους κανονισμούς λειτουργίας δημόσιων σχολείων Μ. Εκπαίδευσης

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή συνεδρία του, ενέκρινε, μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τους των περί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Τροποιητικούς) (Αρ.4) Κανονισμούς του 2020. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αντικείμενο της τροποποίησης είναι να παραχωρείται στον Υπουργό η δυνατότητα -σε περίπτωση φυσικών καταστροφών η πανδημίας ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπου μαθητές/μαθήτριες αδυνατούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των σχολικών εκλογών με φυσική παρουσία- να επιτρέπει τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 
Η ανάγκη για αυτή την τροποποίηση παρουσιάζεται διότι, με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και υγειονομικής προστασίας, κάποιοι/κάποιες μαθητές/μαθήτριες που πιθανώς θα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό δεν θα μπορούν να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία είτε για τα κεντρικά μαθητικά συμβούλια είτε για τις ΕΣΕΜ και την ΠΣΕΜ.
 
Η τροποποιητική Πρόταση ετοιμάστηκε από το ΥΠΠΑΝ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και κατόπιν διαβουλεύσεων με το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση.
 
Με την Πρόταση αυτή και αφού διασφαλίζεται με τις δέουσες ρυθμίσεις η προστασία και ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και η αξιοπιστία, προσβασιμότητα, επαληθευσιμότητα και διαφάνεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σκοπείται η διασφάλιση του δημοκρατικού δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των μαθητών και μαθητριών, όπως και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στα σχολεία, παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.
 
Είναι η πρώτη φορά που θεσπίζεται μια τέτοια διαδικασία ψηφοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα στα σχολεία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE