Έντονη καταδίκη κυβέρνησης για την φιέστα Οκτάι στα Βαρώσια - Καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΓΓ του ΟΗΕ

Έντονη καταδίκη κυβέρνησης για την φιέστα Οκτάι στα Βαρώσια - Καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΓΓ του ΟΗΕ

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το Σάββατο (24/10), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σχετικά με την είσοδο του Τούρκου Αντιπρόεδρου, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η ενέργεια του Τούρκου Αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν και καταγγέλλουν, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να αποστείλει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης στα κατεχόμενα,  και ειδικότερα την είσοδο του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. ενέργεια αυτή του Τούρκου Αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ των ΗΕ.

Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.