Τουλάχιστον 10 νεκροί και 20 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 20 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε εκπαιδευτικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το Σάββατο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορειο Ειδήσεων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο κέντρο, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση και προγράμματα σπουδών για φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης σε δυτική συνοικία της Καμπούλ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Τάρεκ Αρέν ανέφερε σε δήλωσή του ότι «βομβιστής αυτοκτονίας ήθελε να εισέλθει στο εκπαιδευτικό κέντρο».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς του κέντρου και έπειτα πυροδότησε τα εκρηκτικά του σε ένα δρομάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.