Η επίθεση του Γενικού Εισαγγελέα στον Γενικό Ελεγκτή είναι –τουλάχιστον- θεσμικά αδόκιμη, λέει το ΑΚΕΛ, ενώ διευκρινίζει πως ο Γενικός Εισαγγελέας όπως και ο Γενικός Ελεγκτής είναι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι και δεν κηδεμονεύει ο ένας τον άλλο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ρόλο θεματοφύλακα του Συντάγματος. Αυτός ο ρόλος ανήκει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός όταν προβαίνει σε τοποθετήσεις δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων, αφού ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη που ενέκρινε τις πολιτογραφήσεις.
Ο Γενικός Ελεγκτής έχει αρμοδιότητα και καθήκον να ασκεί έλεγχο, στα πλαίσια των συνταγματικά καθορισμένων ορίων, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα και ενδεχόμενο διαφυγής εσόδων για το κράτος. Αυτό το έργο δικαιούται και οφείλει να επιτελέσει ο Γενικός Ελεγκτής στην υπόθεση των “χρυσών” διαβατηρίων που διασύρει τη χώρα μας και που εξελίχθηκε σε εστία διαφθοράς και κατάχρησης.
Το μείζον θεσμικό, πολιτικό και ηθικό θέμα όμως είναι η στάση της κυβέρνησης στο σκάνδαλο της βιομηχανίας διαβατηρίων, που η ίδια έστησε. Αν η κυβέρνηση δεν είχε τίποτα να κρύψει τότε όχι μόνο δεν θα εμπόδιζε, αλλά θα επιζητούσε την έρευνα και τον έλεγχο.
Καθολικά η κυπριακή κοινωνία διερωτάται τι φοβάται και ποιους συγκαλύπτει η κυβέρνηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Τα 4 ζευγάρια ζωδίων που... δεν θα χωρίσουν ποτέ
• Έκλεψε κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε 36χρονο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις