ΚΥΠΡΟΣ: Συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι για διαμαρτυρία στη Γαλλική Πρεσβεία

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι για διαμαρτυρία στη Γαλλική Πρεσβεία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα μουσουλμάνων θα κατέλθει το απόγευμα στις 17:00 έξω από το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, με αφορμή την όξυνση της κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας. Μάλιστα, κλήθηκαν σε υπερωριακά καθήκοντα αστυνομικοί, προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Μετά τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μακρόν – Ερντογάν, το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων σε μουσουλμανικές χώρες και την απόφαση του Μακρόν να ανακαλέσει τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Άγκυρα, η κρίση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου Σαμιουέλ Πατί, σε προάστιο του Παρισιού, επειδή είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει για το τραγικό συμβάν: «Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη για την ελευθερία, της οποίας εκπρόσωπος έγινε ο Σαμιουέλ Πατί. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν. Ο Πατί δολοφονήθηκε διότι οι ισλαμιστές θέλουν να μας κλέψουν το μέλλον μας και γνωρίζουν ότι με τους ήσυχους ήρωες όπως αυτόν, δεν θα το πάρουν ποτέ».

Από την άλλη ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική και ζήτησε την αρωγή των Ευρωπαίων ηγετών ώστε «να μπει τέλος στην ατζέντα του».

Διαδηλώσεις κατά του Προέδρου της Γαλλίας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε Ισραήλ και Γάζα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE