«Γεμάτες μίσος» οι φραστικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων, λέει εκπρόσωπός της γαλλικής κυβέρνησης

«Γεμάτες μίσος» οι φραστικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων, λέει εκπρόσωπός της γαλλικής κυβέρνησης

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Σαρλί Εμπντό, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν «γεμάτες μίσος» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο Έκπρόσωπος της γαλλικής Κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.


Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Σαρλί Εμπντό σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία «αηδιαστική προσπάθεια».

Η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι, ενός καθηγητή που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου. Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE