Διαβεβαιώσεις από Μόρτον σε Χριστοδουλίδη για βρετανική στήριξη σε συνομιλίες και λύση Κυπριακού

Διαβεβαιώσεις από Μόρτον σε Χριστοδουλίδη για βρετανική στήριξη σε συνομιλίες και λύση Κυπριακού

Τη διαβεβαίωση πως η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να είναι ισχυρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης του κυπριακού ζητήματος μετέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστουδουλίδη, η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, η κα Μόρτον αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που έχουν δηλώσει οι εμπλεκόμενες πλευρές για επανέναρξη των συνομιλιών λύσης και σημείωσε ότι προσβλέπει στην επανέναρξη του διαλόγου μέσω της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε στον κ. Χριστοδουλίδη ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Οι διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Εξωτερικών ακολουθούν την έκφραση πρόθεσης από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στο ζήτημα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο θέμα των Βαρωσίων, η κα Μόρτον φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να υπογράμμισε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο και τη σημασία επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού «ως επείγοντος ζητήματος», ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολη η επίλυση τέτοιων σύνθετων ζητημάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ, συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο που έθεσαν οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνάντηση τους στις 2 Απριλίου, την πρώτη που είχαν μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE