Διαβεβαιώσεις από Μόρτον σε Χριστοδουλίδη για βρετανική στήριξη σε συνομιλίες και λύση Κυπριακού

Διαβεβαιώσεις από Μόρτον σε Χριστοδουλίδη για βρετανική στήριξη σε συνομιλίες και λύση Κυπριακού

Τη διαβεβαίωση πως η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να είναι ισχυρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και με διάρκεια λύσης του κυπριακού ζητήματος μετέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστουδουλίδη, η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, η κα Μόρτον αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που έχουν δηλώσει οι εμπλεκόμενες πλευρές για επανέναρξη των συνομιλιών λύσης και σημείωσε ότι προσβλέπει στην επανέναρξη του διαλόγου μέσω της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε στον κ. Χριστοδουλίδη ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Οι διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Εξωτερικών ακολουθούν την έκφραση πρόθεσης από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στο ζήτημα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο θέμα των Βαρωσίων, η κα Μόρτον φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να υπογράμμισε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο και τη σημασία επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού «ως επείγοντος ζητήματος», ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολη η επίλυση τέτοιων σύνθετων ζητημάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE