ΚΥΠΡΟΣ: Έξω από το υπ. Παιδείας πατέρας ευπαθούς μαθητή - Διεκδικεί το δικαίωμα στην μάθηση

ΚΥΠΡΟΣ: Έξω από το υπ. Παιδείας πατέρας ευπαθούς μαθητή - Διεκδικεί το δικαίωμα στην μάθηση

Πατέρας ευπαθούς μαθητή από την Δερύνεια επέλεξε να λάβει δραστικότερα μέτρα και να βρεθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας για διαμαρτυρία, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από τα αρμόδια στελέχη.

Σημειώνουμε πως ο πατέρας του 15χρονου έχει μιλήσει στο ThemaOnline, λέγοντας πως ο 15χρονος γιος του, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, συστήνεται από τους ιατρούς να μην πηγαίνει στο σχολείο λόγω του κορωνοϊού, ενώ πρόταση της ιατρικής βεβαίωσης που κατέχει είναι όπως το παιδί του λαμβάνει κατ’ οίκον διδασκαλία.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωράει στην άμεση εξέταση του αιτήματός του, αφού μπαίνουν συνεχώς διάφορα προσκόμματα. Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι πως το αίτημα θα εξεταστεί στις 4 Νοεμβρίου, εάν δεν προκύψει και πάλι κάτι.

Κάτι το οποίο θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την διαδικασία που επιβάλλεται να γίνει προτού εγκριθούν τα απαραίτητα για να προχωρήσει το παιδί με την κατ’ οίκον διδασκαλία.

Για τις δηλώσεις του πατέρα και αναλυτικότερο ρεπορτάζ πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE