'Οι αζερικές δυνάμεις 'το πολύ' 5 χλμ. από την Σούσα', λέει αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας περιοχής

'Οι αζερικές δυνάμεις 'το πολύ' 5 χλμ. από την Σούσα', λέει αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας περιοχής

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απέχουν μερικά χιλιόμετρα από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, όπου από τα τέλη Σεπτεμβρίου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμένιων αυτονομιστών.

«Ο εχθρός απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Σούσα, το πολύ 5 χιλιόμετρα», είπε ο Αραίκ Χαρουτιουνιάν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. "Ο βασικός στόχος του εχθρού είναι να εισβάλει στη Σούσα (...) και όποιος ελέγχει τη Σούσα, ελέγχει το Αρτσάχ», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Σούσα απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του θύλακα, και βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία. Είναι χτισμένη σε ύψωμα και όποιος την κατέχει μπορεί να βάλει στο στόχαστρο την πρωτεύουσα των αυτονομιστών.

«Τις επόμενες ημέρες πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση στο μέτωπο και να τιμωρήσουμε τον εχθρό προ των πυλών της Σούσα», συνέχισε ο Χαρουτιονιάν σε αυτό το βίντεο που έχει γυριστεί κοντά σε έναν ιστορικό αρμενικό ναό αυτής της πόλης. «Θα ενωθούμε και θα αγωνιστούμε μαζί», πρόσθεσε.

Αφότου ξανάρχισαν οι μάχες, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι αζέρικες δυνάμεις έχουν ανακτήσει εδάφη που δεν είχαν υπό τον έλεγχό τους από τη δεκαετία του 1990, μετά τον πόλεμο που οδήγησε στην απόσχιση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο σήμερα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει κηρύξει την ανεξαρτησία του, με την ονομασία Δημοκρατία του Αρτσάχ, όμως δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναμέτρηση του Μαΐου 2026, η νέα δημοσκόπηση του Alpha αποκαλύπτει τις πρώτες σοβαρές μετατοπίσεις στο κομματικό οικοδόμημα της Κύπρου. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο «crash test» για την αντοχή των παραδοσιακών δυνάμεων και τη δυναμική των νέων παικτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE