Υπάρχει ακόμη ελπίδα - Μητέρα και τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από κτίριο που κατέρρευσε στη Σμύρνη

Υπάρχει ακόμη ελπίδα - Μητέρα και τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από κτίριο που κατέρρευσε στη Σμύρνη

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άνθρωποι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι. Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 26 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (AFAD). Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

ΑΠΟ Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE