Η Σύνοδος Πρυτάνεων κυπριακών Πανεπιστημίων καταδικάζει την επίθεση κατά Πρύτανη του ΟΑΠ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων κυπριακών Πανεπιστημίων καταδικάζει την επίθεση κατά Πρύτανη του ΟΑΠ

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των κυπριακών Πανεπιστημίων απερίφραστα καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό για την επίθεση, τη σωματική και την ψυχολογική βία αλλά και τον προπηλακισμό που υπέστη ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης. 

Σε ψήφισμα της, η Σύνοδος αναφέρει ότι τέτοια βίαια γεγονότα συνιστούν κατάφωρη υπονόμευση και παραβίαση, όχι μόνον της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ως χώρων ελεύθερης έκφρασης και ανάδειξης του πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και του κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας.
 
«Ευχόμαστε η ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα και η ελληνική πολιτεία να αντιδράσουν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το αποτρόπαιο αυτό συμβάν να αποτελέσει σύντομα μακρινό παρελθόν, αλλά και την  απαρχή μιας νέας εποχής, στην οποία η πνευματική και ακαδημαϊκή ελευθερία θα συνθέτουν την αιχμή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, μακριά από εκφοβισμούς και απειλές, όπως αξίζει στην ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE