ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλα προβλήματα σε σχολεία με επιβεβαιωμένα κρούσματα λένε ΟΕΛΜΕΚ-ΣΕΔΜΕΚ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλα προβλήματα σε σχολεία με επιβεβαιωμένα κρούσματα  λένε ΟΕΛΜΕΚ-ΣΕΔΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ) σε συνάντηση που είχαν χθες επιβεβαίωσαν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες συνεπεία της πανδημίας του Covid-19 και του αυξημένου αριθμού μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών που νοσούν ή αποτελούν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ιδιαίτερα σε εκείνα τα σχολεία που εντοπίζονται επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, προβλήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελλιπή στήριξη των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς για την ιχνηλάτηση, την απουσία σαφών και ξεκάθαρων οδηγιών, τις συχνά αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες, έχουν ως αποτέλεσμα την ανομοιόμορφη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων σε διαφορετικές σχολικές μονάδες, τη διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τις ελλείψεις σε θέματα ψηφιακού εξοπλισμού και συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο κ.ά.

«Σημειώνουμε ότι ως ΟΕΛΜΕΚ είχαμε επισημάνει έγκαιρα αυτά τα προβλήματα, καταθέτοντας ολοκληρωμένες εισηγήσεις και προτάσεις τόσο σε επιστολή μας προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στις 22/10/2020 όσο και σε συνάντησή μας που είχε πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα», προστίθεται.
 
Δυστυχώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, όπως διαφάνηκε και μέσα από τη χθεσινή συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με τους Διευθυντές, δηλαδή εκείνους τους λειτουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης, μαζί με τις διευθυντικές ομάδες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τα προβλήματα αυτά δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που εντοπίζονται πλέον στις σχολικές μονάδες, αναφέρεται, καθίσταται απολύτως αναγκαία η άμεση λήψη εκείνων των μέτρων από την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας των σχολείων χωρίς τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect