Συνεδριάζει αύριο η Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ

Συνεδριάζει αύριο η Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ

Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των Κρατών Μελών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν, αύριο 5 Νοεμβρίου βιντεοδιάσκεψη υπό την προεδρία του στρατηγού Claudio Graziano, στην οποία και θα απευθυνθεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrel.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στους πιθανούς μελλοντικούς ρόλους και αποστολές του στρατιωτικού προσωπικού της ΕΕ (EUMS) και στις δομές στρατιωτικού σχεδιασμού και ικανότητας συμπεριφοράς (MPCC), καθώς και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Η συνάντηση θα εξετάσει την ενοποιημένη συμμετοχή των τελικών χρηστών στη διαδικασία Στρατηγικής Πυξίδας και επιλογές για την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνατοτήτων και του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων που εντοπίστηκαν από τις τρέχουσες επιχειρήσεις και αποστολές.

Οι αρχηγοί  θα αντιμετωπίσουν επίσης τις προκλήσεις για τη στρατιωτική συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων διδαγμάτων που έχουν ήδη εντοπιστεί από την πανδημία COVID-19.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Μετακίνηση βαριών βομβαρδιστικών προς το Γκουάμ, αποτροπή ιρανική τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο, νέο κύμα επιθέσεων οι κύριες εξελίξεις της ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE