ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ: Η Κύπρος έχει προαγοράσει εμβόλια που καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ: Η Κύπρος έχει προαγοράσει εμβόλια που καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού

Με Διάγγελμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, απευθύνθηκε στον Κυπριακό λαό αναφερομένος για τις ανησυχίες του.

Ωστόσο πέρα απο τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, ανέφερε πως η Κύπρος έχει προαγοράσει εμβόλια που καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού.

"Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση μερίμνησε ώστε να προμηθευτεί σημαντικό αριθμό εξετάσεων ταχείας διάθεσης αντιγόνου. Ταυτόχρονα θέλω να σας μεταφέρων την ελπίδα της επιστημονικής κοινότητας πως είμαστε κοντά στην αποτελεσματική αντιμετώπισης της πανδημίας με εμβόλια. Η Κύπρος μέσω του μηχανισμού της ΕΕ έχει προαγοράσει εμβόλια που καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού".

Διευκρίνηση Υπ.Υγείας για την προαγορά εμβολίων 

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτησεις δημοσιογράφων για τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας, εξήγησε πως «όλες οι προμήθειες γίνοται από κοινού από την Ε.Ε. κατόπιν ενεργειών της Στέλλας Κυριακίδου. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία συμβόλαια, έχουμε δηλώσει συμμετοχή και στα τρία. Της Astra Zeneca που είναι η πιο υποσχόμενη έχουμε ζητήσει 600 χιλιάδες και θα έχουμε νεότερα τον Δεκέμβριο ή αργότερα τον Ιανουάριο. Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει 800 χιλιάδες. Είχαμε δηλώσει 1,2 εκ. γιατί βάλαμε και Τ/κ, όμως μας έδωσαν 800 χιλιάδες. Υπάρχει και μια πρόνοια στα συμβόλαια ότι οι ποσότητες που δεν θα διατεθούν θα τις δώσουμε σε άλλα κράτη μέλη».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top