ΔΙΕΘΝΗ

Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η γυναίκα που ξανάδωσε ζωή στον Τζο Μπάιντεν;

Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η γυναίκα που ξανάδωσε ζωή στον Τζο Μπάιντεν;

Έτοιμη να εισέλθει στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Τζο Μπάιντεν είναι η 69χρονη εκπαιδευτικός και πιθανή πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκε τον υποψήφιο πρόεδρο το 1977, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του από τροχαίο δυστύχημα.

Η 69χρονη βοήθησε τον Μπάιντεν να μεγαλώσει τους γιούς του, Μπο (Beau) και Χάντερ (Hunter), πριν γεννήσει την κόρη τους Ασλεϊ (Ashley) το 1981.

Στην πορεία, έγινε ένας από τους πιο πολύτιμους πολιτικούς συμβούλους του συζύγου της, κάποια της οποίας η γνώμη ήταν πρωταρχικής σημασίας στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες αποφάσεις του, τόσο πολιτικές όσο και προσωπικές.

Εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία διετέλεσε για σύντομο διάστημα γερουσιαστής στο τέλος της καριέρας του συζύγου της, η Τζιλ Μπάιντεν θα γίνει η πρώτη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει «για πάντα τις προσδοκίες και τα όρια» του ρόλου αυτού, εκτιμά η Κέιτ Άντερσεν Μπράουερ, συγγραφέας ενός βιβλίου για την ιστορία των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ.

Τζιλ Μπάιντεν, μια Πρώτη Κυρία του 21 αιώνα
«Θα φέρει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον 21ο αιώνα», προσθέτει η Κάθριν Τζέλισον, ειδική στην αμερικανική ιστορία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, υπογραμμίζοντας ότι «οι περισσότερες Αμερικανίδες είναι υποχρεωμένες να συνδυάζουν την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή».

Η Τζιλ Μπάιντεν συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της ήδη από τις προκριματικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συνηθίζει να παρουσιάζει τον εαυτό του λέγοντας πως είναι «ο σύζυγος της Τζιλ Μπάιντεν».

Παρά το εύθραυστο παρουσιαστικό της, η Τζιλ είχε απωθήσει, χωρίς να διαστάσει, μια διαδηλώτρια η οποία πλησίασε τον Τζο τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Σε μια σπάνια κίνηση ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων και στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε την Τζιλ Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς της «έναν αξιόλογο άνθρωπο» μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Σταθερή, στο πλευρό του συζύγου της, κατήγγειλε τη «λάσπη» που εξαπέλυσε η ομάδα του Τραμπ για να «αποσπάσει την προσοχή» σχετικά με τις πρόσφατες κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν, του μεγαλύτερου γιου του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα και στην Ουκρανία όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο δεν σχολίασε τις καταγγελίες της Τάρα Ριντ, η οποία κατηγόρησε τον σύζυγό της για βιασμό τη δεκαετία του 1990. Ο πρώην αντιπρόεδρος δέχεται επικρίσεις επειδή είναι ιδιαίτερα διαχυτικός με τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες έχουν καταγγείλει τη συμπεριφορά του.

Η Τζιλ Μπάιντεν απαντά ότι η συμπεριφορά του συζύγου της είναι αθώα, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «έμαθε» από τις καταγγελίες των γυναικών αυτών που έκριναν ότι παραβίασε τον προσωπικό τους χώρο.


Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top