ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτσι η Ελλάδα παίρνει πίσω τις θέσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα

Έτσι η Ελλάδα παίρνει πίσω τις θέσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδωσαν την ώθηση, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται κάτι παραπάνω για να φτάσει την Κύπρο στο UEFA Ranking. Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος;

Διαβάστε την ανάλυση της ελλαδικής ιστοσελίδας, sdna.gr:

«Βραδιά… ελπίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην 3η αγωνιστική ημέρα του Europa League. Τόσο ο ΠΑΟΚ αρχικά, όσο και η ΑΕΚ στη συνέχεια πανηγύρισαν δύο πολύ μεγάλες νίκες, με τον πλέον εμφατικό τρόπο μάλιστα κι εκτός από το γεγονός πως διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, θεωρητικά περισσότερο ο Δικέφαλος του Βορρά, πρόσφεραν και πολύτιμες… ανάσες στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη θέση της στο UEFA ranking.

Με τις νίκες των δύο Δικεφάλων η Ελλάδα μάζεψε 800 βαθμούς που σημαίνει ότι αφενός διατήρησε τη -μικρή- απόσταση που τη χωρίζει από την Ελβετία πρωτίστως και σε δεύτερο χρόνο από την Τσεχία οι οποίες την καταδιώκουν, παράλληλα όμως πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τη 16η Σερβία.

Πρακτικά βέβαια αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, αναφορικά δηλαδή με τι προσφέρει η συγκεκριμένη θέση. Τόσο η 17η, όσο και η 16η από την οποία απέχουμε πλέον μόλις 250 βαθμούς, ήτοι μία αγωνιστική ισοπαλία και… κάτι, δίνουν μόνο τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια και μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πραγματικά μεγάλος στόχος ωστόσο είναι η είσοδος στη 15άδα ή ακόμη και στη 14άδα, μιας και η διαφορά που χωρίζει Κύπρο (15η) και Δανία (14η) είναι πενιχρή, μόλις 125 βαθμοί, αλλά το διακύβευμα σημαντικό. Οι Κύπριοι έχουν αυτή τη στιγμή 27.250 βαθμούς, έναντι 25.000 της Ελλάδας.

Μπόνους για πρόκριση μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πώς μεταφράζεται εν ολίγοις αυτό; Σε περίπου έξι αγωνιστικές νίκες, που φυσικά θα πρέπει να υπολογιστεί και… κάτι παραπάνω, αν υπολογίσουμε και τα πιθανά κέρδη των αντιπάλων μας. Σημειώνεται ότι για την Ελλάδα η νίκη κάθε ομάδας δίνει 400 βαθμούς και η ισοπαλία 200, αφού βγάζει πέντε ομάδες στην Ευρώπη, ενώ για Κύπρο και Σερβία δίνουν 500 και 250 αντίστοιχα επειδή έβγαλαν τέσσερις.

Σημειώνεται επίσης ότι η ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα μας δώσει ακόμα 1000 βαθμούς, ενώ η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα τόσο για τους Πειραιώτες, όσο και για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν δίνει έξτρα μπόνους, πέρα από το ότι θα δώσουν επιπλέον αγώνες και θα μπορούν να μεγαλώσουν την ελληνική συγκομιδή.

Το αβαντάζ της Ελλάδας είναι ότι έχει τρεις εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έναντι μόλις μίας, της Ομόνοιας που έχει η Μεγαλόνησος και μάλιστα αυτή βρίσκεται στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς το πόσο σημαντικό είναι το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λευκωσία.

Επίσης έναν εκπρόσωπο μόνο έχουν και οι Σέρβοι, τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος πάντως βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και πάλι φαντάζει τρομερά δύσκολη η αποστολή της.

Μπορούν, αλλά… χρειάζεται υπέρβαση

Το ερώτημα που τίθεται εδώ λοιπόν είναι αν μπορεί να καλυφθεί αυτό το χάντικαπ από τις πιο… προνομιούχες θέσεις στο ranking της UEFA, που αλλάζουν το ευρωπαϊκό στάτους της χώρας μας. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τι ακριβώς διαφοροποιείται ως προς τις προσφερόμενες ευρωπαϊκές θέσεις.

Βρισκόμαστε λοιπόν ήδη στα μισά της φάσης των ομίλων και ευχή όλων είναι να υπάρξει… μακρά συνέχεια και για τους τρεις. Προφανώς δεν είναι η πιο απλή υπόθεση αυτές οι… σχεδόν 6 νίκες, αλλά αν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείξουν το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους, τότε σίγουρα μπορούν να το πετύχουν.

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει το δεύτερο –εντός έδρας- παιχνίδι με τη Σίτι που σχεδόν έχει σφραγίσει την πρωτιά, ακολούθως παίζει με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία και τέλος με την Πόρτο εντός έδρας, ομάδες που είναι σίγουρα στα μέτρα του κι αν μη τι άλλο είναι εφικτός στόχος οι έξι βαθμοί, με βάση όσα είδαμε και στα δύο πρώτα παιχνίδια τους.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του πηγαίνει στην Ολλανδία για το δεύτερο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν κι ακολούθως έχει την Ομόνοια εκτός έδρας και τη Γρανάδα εντός. Στόχος που δεν είναι εύκολος, αλλά με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή, σίγουρα ρεαλιστικός, είναι το 3/3 για τους Θεσσαλονικείς.

Όταν εξάλλου έχεις διασύρει με τέσσερα γκολ στο γήπεδό σου τους Ολλανδούς κι έχεις κάνει τέτοια εμφάνιση στην Ισπανία, με το 0-0 να σε αδικεί, τότε προφανώς και δικαιούσαι να λες ότι στοχεύεις στο απόλυτο, που αυτομάτως θα σε φέρει και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και δη ως 1ο του ομίλου.

Όσο για την ΑΕΚ, φυσικά είναι παραπάνω από must win το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζόρια που ακολουθεί κι έπειτα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία την Μπράγκα εντός έδρας αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, πριν πάει την τελευταία αγωνιστική του ομίλου στην Αγγλία για το ματς με τη –λογικά αδιάφορη- Λέστερ.

Την ίδια στιγμή η Ομόνοια θα έχει πολύ δύσκολες αποστολές με Αϊντχόφεν και Γρανάδα εκτός έδρας, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας της 16ης Σερβίας παίζει με Γάνδη (εκτός), Χόφενχαϊμ (εντός) και Λίμπερετς (εκτός). Βλέπουμε λοιπόν, πως πράγματι ο στόχος της 15ης θέσης για την Ελλάδα είναι ρεαλιστικός, αρκεί όμως να φορέσουν οι τρεις εκπρόσωποί μας το… ευρωπαϊκό τους «κουστούμι» στα τρία παιχνίδια που απομένουν.

Τι σημαίνουν 15η και 14η θέση

Σε ό,τι αφορά τώρα το πώς ακριβώς μεταφράζεται ενδεχόμενο… άλμα της Ελλάδας στη 15άδα ή και την 14άδα. Με τη 15η θέση η χώρα μας ανακτά ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης από τον 2ο προκριματικό, όπως και ο πρωταθλητής, ενώ κερδίζει και μία επιπλέον θέση στην Ευρώπη.

Ο Κυπελλούχος δηλαδή πηγαίνει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και ο 3ος με τον 4ο στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Όλα αυτά βέβαια από τη σεζόν 2022-23, αφού για το 2021-22 δεν αλλάζει κάτι. Θα έχουμε τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, μία στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλοι τρεις (2ος, 3ος και Κυπελλούχος) στο Europa Conference League.

Όσο για τη 13η και τη 14η θέση, η διαφορά είναι πως κερδίζουμε έναν γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον πρωταθλητή, ο οποίος πλέον θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό».

The post Έτσι η Ελλάδα παίρνει πίσω τις θέσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top