Μακρόν και Πούτιν επιμένουν στην 'αναγκαιότητα να τερματιστούν οι συγκρούσεις' στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μακρόν και Πούτιν επιμένουν στην 'αναγκαιότητα να τερματιστούν οι συγκρούσεις' στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν επέμειναν μία ακόμη φορά σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, στην "αναγκαιότητα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες" στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.


Οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας "συνομίλησαν εκτενώς για την κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και συμφώνησαν στην ανάγκη να τερματιστούν οι συγκρούσεις, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις σε μια ρεαλιστική βάση", διευκρίνισε το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας πως ο βασικός στόχος είναι "να διασφαλιστεί η παραμονή των αρμενικών πληθυσμών σε αυτά τα εδάφη και το τέλος των δοκιμασιών για τους άμαχους πληθυσμούς".

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την εμπλοκή μαχητών από τη Συρία και τη Λιβύη στη σύρραξη. Η Αρμενία γνωστοποίησε σήμερα ότι νέες "σφοδρές μάχες" εκτυλίσσονται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE