Αυξημένος κατά €55 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας

Αυξημένος κατά €55 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας

Αυξημένος κατά €55 εκ. περίπου σε σχέση με το 2020 είναι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2021, ο οποίος σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, Κωνσταντίνο Ιωάννου, αποτελεί το 9,63% του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού του κράτους.



Παρουσιάζοντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2021, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι συνολικές προϋπολογιζόμενες δαπάνες για το έτος 2021 ανέρχονται σε €1.017 εκ. σε σύγκριση με €962 εκ. που περιλαμβάνονταν στον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό για το έτος 2020, σημειώνοντας ότι παρουσιάζουν αύξηση €55 εκ. ενώ τα προϋπολογιζόμενα έσοδα για το έτος 2021 είναι €284,52 εκ. έναντι €186,04 εκ. του 2020, σημειώνοντας αύξηση €98,48 εκ. ή ποσοστό 52,93%.

Όπως πρόσθεσε οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας αποτελούν για το 2021 το 4,69% (2020: 4,68%) του ΑΕΠ, για να συμπληρώσει ότι συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά του κράτους ως εργοδότη στο ΓεΣΥ, οι συνολικές δαπάνες υγείας στον κρατικό προϋπολογισμό αποτελούν το 4,94% του ΑΕΠ (2020:4,93%).

Επίσης, είπε ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2021 αποτελεί το 9,63% του συνολικού Κρατικού Προϋπολογισμού (2020: 8,91%).


ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.