ΥΓΕΙΑ

Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με ΟΑΥ

Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με ΟΑΥ

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε συμφωνηθεί ο σφαιρικός προϋπολογισμός, οι δραστηριότητες, οι βαρύτητες και οι αμοιβές που αφορούν την εργοθεραπεία.

Επιπλέον, σημειώνει ότι όσον αφορά τους δικαιούχους, την ποσότητα θεραπειών που θα δικαιούνται καθώς επίσης και την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, με αρκετά σημεία να μην έχουν ξεκαθαρίσει ή/ και μας βρίσκουν κάθετα εναντίον.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο σφαιρικός προϋπολογισμός για τους άλλους επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι επαρκής και να διασφαλίζει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και να δίνει τα εχέγγυα συνεχούς εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των θεραπευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Κύπρο προς όφελος των ασθενών μας.

Πάγια θέση του Συλλόγου, είναι ότι οι αμοιβές των Εργοθεραπευτών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ θα πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις αμοιβές που ισχύουν σήμερα.

«Θεωρούμε αδόκιμο από πλευράς ΟΑΥ να προχωρούν σε έναρξη της διαδικασίας πριν την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και να καλεί τους άλλους επαγγελματίες υγείας και δει τους εργοθεραπευτές να προβούν σε εγγραφή στο σύστημα χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα στα οποία καλούνται να συναινέσουν», σημειώνεται.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την ένταξη της Εργοθεραπείας και τη σύναψη σύμβασης θα πρέπει να τεθούν με σαφήνεια και να δοθούν όλες οι αυτονόητες διευκρινήσεις και απαντήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία της χώρας μας, αναφέρει η Προεδρία με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top