Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία επειδή το 2016 προφυλάκισε δέκα δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν "προπαγάνδα" υπέρ "τρομοκρατικών" οργανώσεων.

"Η προφυλάκιση που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους (...) αποτελεί παρέμβαση στην άσκηση του δικαιώματός τους της ελευθερίας της έκφρασης", εκτίμησε το ΕΔΑΔ, με έδρα το Στρασβούργο. Ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατάφερε να βγει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο το πρωί στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Σίσι.

BEST OF TOTHEMAONLINE