Η ΕΕ θα συμβάλει στην επανέναρξη συνομιλιών, ανέφερε ο Μπορέλ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η ΕΕ θα συμβάλει στην επανέναρξη συνομιλιών, ανέφερε ο Μπορέλ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η ΕΕ θα συμβάλει στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο μια επιτυχή κατάληξη, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Τρίτης 10/11.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και επεσήμανε ότι οι μονομερείς προκλητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να τερματιστούν, ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, το οποίο είναι αναγκαίο για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, ο κ. Μπορέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και πιο συγκεκριμένα ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

"O Ύπατος Εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμα ότι η ΕΕ θα συμβάλει στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο μια επιτυχή κατάληξη", επεσήμανε ο κ. Κούσιος.

Πρόσθεσε πως "από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και επεσήμανε ότι οι μονομερείς προκλητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να τερματιστούν ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα το οποίο είναι αναγκαίο για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού".

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE