ΔΙΕΘΝΗ

Covid-19: Νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ, προειδοποιήσεις Φάουτσι για ακόμη χειρότερα δεδομένα

Covid-19: Νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ, προειδοποιήσεις Φάουτσι για ακόμη χειρότερα δεδομένα

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψαν οι ΗΠΑ την Τρίτη (10/11), με 201.961 νέα περιστατικά του SARS-CoV-2 να επιβεβαιώνονται σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία μελέτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ως τις 20:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Κύπρου).


Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου, που πρόσφατα ξεπέρασε το όριο των 10 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι αυτή που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, με περίπου 240.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19. Παρότι οι θάνατοι απέχουν ακόμη από τα επίπεδα της άνοιξης σε ημερήσια βάση, οι ΗΠΑ θρήνησαν άλλους 1.500 και πλέον νεκρούς μέσα σε μια μέρα.

Το νέο ρεκόρ οφείλεται εν μέρει στην προσθήκη περιπτώσεων που είχαν επιβεβαιωθεί το Σαββατοκύριακο αλλά καθυστέρησαν να καταχωριστούν, μολαταύτα αντανακλά την τάση. Εδώ και μία εβδομάδα, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό ξεπερνούν σχεδόν καθημερινά τις 100.000, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ως τώρα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός ειδικός στις λοιμώδεις νόσους Άντονι Φάουτσι εκτίμησε χθες Τρίτη ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να γίνει ακόμη «χειρότερη» εάν οι αρχές και οι πολίτες των ΗΠΑ δεν εντείνουν τις προσπάθειες τους να τηρούνται οι υγειονομικές συστάσεις. Η χώρα χρειάζεται να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, προωθώντας τη χρήση μασκών και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, διότι η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος «να γίνει πολύ χειρότερη», είπε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στη Βρετανία οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 532 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά τον Μάιο. Πρόκειται για μια απότομη αύξηση από τους 194 θανάτους που καταγράφηκαν προχθές, ωστόσο ενδέχεται να αποτελεί μια καθυστερημένη αναφορά θανάτων από το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα 20.412 άνθρωποι διαγνώστηκαν με την νόσο τις τελευταίες 24 ώρες, μια ελαφριά πτώση από τα 21.350 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Στην Ισπανία επικρατεί αισιοδοξία ότι η πορεία της πανδημίας οδεύει προς σταθεροποίηση, παρά το ότι ανακοινώθηκαν περισσότεροι από 400 θάνατοι λόγω Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός του δεύτερου κύματος μέχρι τώρα. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Φερνάντο Σιμόν προειδοποίησε μεν πως "είναι πιθανό (ο αριθμός των θανάτων) να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες", για να προσθέσει δε ότι "βλέπουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες" σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, εξήγησε ο Σιμόν, που είναι διευθυντής του κέντρου επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων στο υπουργείο Υγείας.

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων του κορωνοϊού καταγράφηκε και στην Ιταλία, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 580 άνθρωποι και διαγνώστηκαν 35.098 νέοι θετικοί στον ιό. Συνολικά έγιναν 217.758 διαγνωστικά τεστ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τις 14 Απριλίου μέχρι σήμερα.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 18.487 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 705.687 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Παράλληλα, άλλοι 261 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 11.767 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Κίνα, την χώρα όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, καταγράφηκαν μόλις 17 νέα μολύνσεις, έναντι 22 κρουσμάτων από τον κορωνοϊό την προηγουμένη, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ένα μόλις κρούσμα οφειλόταν σε εγχώρια μετάδοση και τα υπόλοιπα 16 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Σημαντικό είναι ότι το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιεί. Χθες ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 15 από 25 την προηγουμένη.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.284 μολύνσεων.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top