Σε απόγνωση οι σχολές χορού και χορευτές της Πάφου, αναμένουν κρατική στήριξη

Σε απόγνωση οι σχολές χορού και χορευτές της Πάφου, αναμένουν κρατική στήριξη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Σχολές χορού αλλά και οι χορευτές που εργάζονται στην Πάφο, μετά την νέα ανακοίνωση των μέτρων, σύμφωνα με την Λίνα Κωνσταντινίδου χορογράφο και χοροδιδάσκαλο,  πρόεδρο του Dance Culture Pafos του  Σωματείου  που αντιπροσωπεύει όλες τις Σχολές χορού και χορευτών  που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Πάφου.


Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε πως πρακτικά είχαν αναστείλει τις εργασίες τους ως Σχολές Χορού από τον Μάρτη, τουλάχιστον οι περισσότερες, σημειώνοντας πως κάποιες επαναλειτούργησαν το Σεπτέμβριο με τον  μισό μήνα του Οκτωβρίου.

Τώρα συνέχισε, απαιτούμε στήριξη από το Κράτος, προσθέτοντας πως “οι σχολές χορού είναι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενοίκια, έξοδα και δόσεις δανείων και οι οποίες δεν  μπορούν μόνες τους  να στηρίξουν τους υπαλλήλους τους".

Όπως εξήγησε, υπάρχουν πολλά έξοδα που τρέχουν και αυτή την στιγμή, και το μόνο που τους απομένει, συμπλήρωσε,  είναι μια γενναιόδωρη στήριξη από το Κράτος για να μπορέσουν αυτές οι σχολές, "αυτές οι εστίες  πολιτισμού και τέχνης  να συνεχίσουν να εργάζονται όταν και εφόσον τους δώσουν το δικαίωμα να ανοίξουν".

Χαρακτήρισε δε, "τραγικό συμβάν" το άνοιγμα και το κλείσιμο των Σχολών τους όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες των Σχολών Χορού, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά, αφού, όπως εξήγησε, υπάρχουν παιδιά που έχουν αφιερώσει όλο το προσωπικό τους  χρόνο για να σπουδάσουν χορό.

Δυστυχώς παρατήρησε, αυτή την στιγμή στερούνται την εκπαίδευση και την μάθηση . Εμείς συνέχισε, ως δασκάλες χορού και επαγγελματίες δεν ασχολούμαστε απλώς με μια δραστηριότητα απογευματινή, αλλά παράγουμε πολιτισμό, παιδεία και εκπαίδευση.
 
Περιμέναμε μέσα σε αυτά τα επαγγελματικά αθλήματα ή ομάδες που περιλαμβάνονται για τον αθλητισμό τουλάχιστον είπε η κ. Κωνσταντινίδου,  να είχαν μια εξαίρεση για τα κορίτσια των 16 και 17 χρονών που έχουν αφιερώσει τόσα χρόνια  και τόσο κόπο λαμβάνοντας υποτροφίες σε όπερες και συμμετοχές  σε Παγκύπριους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού λαμβάνοντας βραβεία και μετάλλια.

Δυστυχώς είναι και πάλι παραγκωνισμένα από την ίδια τους την πατρίδα, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE