Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας τάσσεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εξετασθεί η συμπεριφορά της Aγκυρας.

"Πρέπει να δείξουμε στον [πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι", δηλώνει ο κ. Κουρτς στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα και τονίζει ότι "η οικονομική δύναμη Ευρωπαϊκή Eνωση πρέπει επιτέλους να δείξει τη δύναμή της".

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο Aυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Eνωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - "στοπ" - προς την Aγκυρα. "Με ενέργειες (ενν. της Τουρκίας) αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο διακυβεύεται η φήμη της Ευρώπης, ακόμη και αν πρόκειται για εταίρο του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία", αναφέρει το Spiegel και προσθέτει ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει "να σφίξει τα λουριά" στην Τουρκία. "Ο Ερντογάν βάζει φιτιλιές στην περιφέρεια της ΕΕ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Αιγαίο - αν δεν επιβληθούν τώρα κυρώσεις εναντίον της Aγκυρας, τότε πότε, βροντοφωνάζει ο Κουρτς. Θέλει τελικά η ΕΕ `να την γονατίσουν`;
 
Ο Αυστριακός θέλει να δει `κόκκινες γραμμές`, παρότι γνωρίζει ότι η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν θα στηρίξει κυρώσεις - κυρίως από φόβο ότι η Τουρκία, όπου ζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις πύλες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ", γράφει το περιοδικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.