«Έφυγε» ο Τάσος Λόρδος

«Έφυγε» ο Τάσος Λόρδος

Από την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, η σκοπευτική οικογένεια πενθεί για τον χαμό του Τάσου Λόρδου, ενός από τους κορυφαίους Κύπριους σκοπευτές. Ύστερα από μακροχρόνια «πάλη» με τα προβλήματα της υγείας του, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Λεμεσό.

Ο Τάσος Λόρδος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1949 και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη σκοποβολή και το αγώνισμα του τραπ ως μέλος της ΤΕΚΣΚΟΕ (Τοπική Επιτροπή Κύπρου Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας). Από το 1973 κέρδισε θέση στην προεθνική ομάδα τραπ της Ελλάδας, ενώ ως μέλος της εθνικής αγωνίστηκε σε διεθνείς, Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Από το 1983, με την ίδρυση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου αναδείχτηκε πρωταθλητής τραπ για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (1984 – 1987) και καθιερώθηκε ως βασικό στέλεχος της εθνικής Κύπρου, με την οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας σε όλες τις μεγάλες πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κορυφαία στιγμή στην αθλητική του καριέρα αποτελεί η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λός  Άντζελες, όπου με 173/200, κατέλαβε την 47η θέση ανάμεσα σε 70 σκοπευτές του τραπ. Πέντε φορές η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου βράβευσε τον Τάσο Λόρδο ως κορυφαίο σκοπευτή του τραπ: το 1979, το 1980, το 1982, το 1984 και το 1985.

Ο Τάσος Λόρδος υπηρέτησε το άθλημα της σκοποβολής και ως διοικητικός παράγοντας, αφού διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Σκοπευτικής Οργάνωσης Αμμοχώστου και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου.

The post «Έφυγε» ο Τάσος Λόρδος appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.