ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κρίση του κορωνοιού έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη - Μάταια ψάχνουν ενοικιαστές οι ιδιοκτήτες

Η κρίση του κορωνοιού έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη - Μάταια ψάχνουν ενοικιαστές οι ιδιοκτήτες

 

Έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει επιχειρήσεις κι εργαζόμενους με αναστολή εξώσεων κι εκποιήσεων και μείωση των ενοικίων για περίοδο τουλάχιστον τριών χρόνων, απευθύνει ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λ/κας – Αμ/στου Νίκος Σταμάτη.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα με τα καταστήματα στη Λάρνακα κι ελεύθερη Αμμόχωστο είναι ιδιαίτερα δύσκολη και όπως σημειώνει ο κ.Σταμάτη, θα καταστεί οδυνηρή εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΒΕΚ, πέραν των 50 καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έχουν αδειάσει και οι ιδιοκτήτες ψάχνουν ενοικιαστές εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται πέραν των 10 εμπορικών καταστημάτων στην Αγ. Νάπα.

«Η μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, συρρικνώνεται επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας ο Νίκος Σταμάτη. Όπως εξήγησε, τα θέματα των εξώσεων, των εκποιήσεων και των ενοικίων είναι τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες, επισημαίνοντας πως εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, τότε πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν ζωντανές εν’ όψει της νέας χρονιάς, με επακόλουθο ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων να καταλήξει στην ανεργία.

Περαιτέρω, ο Νίκος Σταμάτης ανέφερε ότι το μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει τις επιχειρήσεις, παραχωρώντας στους υπαλλήλους ένα ποσοστό των απολαβών τους, διευκολύνει μεν τις επιχειρήσεις, αλλά δεν είναι το κύριο συστατικό που θα οδηγήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο να παραμείνουν ανοικτές. «Όταν το κύριο έξοδο μιας επιχείρησης είναι το ενοίκιο καιόταν οι επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές δια νόμου για μεγάλο χρονικό διάστημα και το υπόλοιπο διάστημα υπολειτουργούσαν, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την υποχρέωσή τους να πληρώσουν το ενοίκιο», πρόσθεσε.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λ/κας – Αμ/στου τάσσεται υπέρ του μέτρου που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δηλαδή τη δια νόμου μείωση των ενοικίων στο 40%. Σύμφωνα με τον κ.Σταμάτη, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες είναι και οι εκποιήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στηναναστολή εκποιήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top