ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδιο «πράσινης βιομηχανικής επανάστασης» από τον Μπόρις Τζόνσον

Σχέδιο «πράσινης βιομηχανικής επανάστασης» από τον Μπόρις Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορευθεί η πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ μετά από το 2030, στο πλαίσιο ενός σχεδίου δέκα σημείων του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η απαγόρευση ήταν προγραμματισμένη για το 2040, αλλά κρίθηκε αναγκαία η επίσπευση της στροφής σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα είπε ότι το νέο σχέδιο θα συνοδευθεί από μεγάλη επένδυση στις υποδομές που απαιτούνται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς αυτή τη στιγμή λιγότερο από το 1% των οχημάτων στο βρετανικό οδικό δίκτυο είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα.

Το σχέδιο δέκα σημείων του κ. Τζόνσον εντάσσεται στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης της διακυβέρνησής του μετά από την αποχώρηση από την Ντάουνινγκ Στριτ των αμφιλεγόμενων συμβούλων του Ντόμινικ Κάμινγκς και Λι Κέιν, που έχουν κατηγορηθεί για την επιθετική και συγκρουσιακή τακτική που διέκρινε μέχρι τώρα την κυβέρνηση.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το σχέδιο ως μία «πράσινη βιομηχανική επανάσταση», η οποία θα δημιουργήσει και θα στηρίξει 250.000 θέσεις εργασίας. Ο προϋπολογισμός για το σχέδιο είναι 12 δισεκατομμύρια λίρες, αν και αναλυτές τοποθετούν τις πραγματικά καινούριες οικονομικές δεσμεύσεις σε 4 δισεκατομμύρια λίρες.

Πέρα από τη στροφή στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης πρόθεση τετραπλασιασμού της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτια πάρκα αιολικής ενέργεια σε 40GW έως το 2030, δυνατότητα παραγωγής 5GW ενέργειας από υδρογόνο έως το 2030, κατασκευή επόμενης γενιάς μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, προώθηση του περπατήματος και του ποδηλάτου ως τρόπων μετακίνησης, στήριξη ερευνών για κατασκευή αεροσκαφών μηδενικών ρύπων και πιο «πράσινων» πλοίων, μετατροπή σπιτιών ώστε να γίνουν ενεργειακά πιο οικονομικά, ανάπτυξη τεχνολογίας για την αιχμαλώτιση και αποθήκευση επιβλαβών ρύπων, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και ανάπτυξη τεχνολογιών για να γίνει το Σίτυ του Λονδίνου παγκόσμιο κέντρο «πράσινων χρηματοοικονομικών».

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ο οικοδεσπότης της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) το φθινόπωρο του 2021.

Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να περιορίσει στο μηδέν τις καθαρές εκπομπές ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2050.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top