Σκεύη Κουκουμά: Να εξαλειφθούν τα εμπόδια για αύξηση συμμετοχής γυναικών στην πολιτική

Σκεύη Κουκουμά: Να εξαλειφθούν τα εμπόδια για αύξηση συμμετοχής γυναικών στην πολιτική

Την άμεση διασύνδεση της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στην πολιτική με τη θέση που κατέχουν σε κάθε κοινωνία, υπογράμμισε το μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, η οποία συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η συμμετοχή στην πολιτική και η ηγετική ικανότητα των νέων γυναικών».



Σε παρέμβασή της, η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι, παρόλο που διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, υιοθετούν φιλόδοξες εθνικές στρατηγικές για την ισότητα στη θεωρία, εντούτοις αποτυγχάνουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τη θέση των γυναικών σε οποιαδήποτε πτυχή της δημόσιας ζωής και να αλλάξουν τα υφιστάμενα στερεότυπα.

Η Κύπρια βουλευτής υπογράμμισε σε παρέμβαση της ότι για να περάσουν οι κοινωνίες μας από τη θεωρία στην πράξη και να αυξηθεί σταδιακά η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, πρέπει πρωτίστως να εξαλειφθούν όλα τα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

«Πρέπει», τόνισε, «να εφαρμοστούν κοινωνικές πολιτικές, οι οποίες να δημιουργούν τις αναγκαίες υποδομές για παροχή πραγματικά ίσων ευκαιριών συμμετοχής των γυναικών τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «οι προσπάθειες για εξάλειψη των εμποδίων, που εξακολουθούν να παρεμποδίζουν την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ γυναικών κάθε ηλικίας».

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.