ΔΙΕΘΝΗ

Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με επικείμενο κίνδυνο λιμού, προειδοποιεί ο ΓΓ ΟΗΕ

Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με επικείμενο κίνδυνο λιμού, προειδοποιεί ο ΓΓ ΟΗΕ

Η Υεμένη βρίσκεται "αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με τον επικείμενο κίνδυνο για τον χειρότερο λιμό που ο κόσμος έχει ποτέ γνωρίσει εδώ και δεκαετίες", προειδοποίησε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η προειδοποίηση αυτή, που προστίθεται σε ανάλογες εκκλήσεις του ΟΗΕ τις τελευταίες εβδομάδες, διατυπώθηκε την ώρα που οι ΗΠΑ ενδέχεται να εντάξουν στον κατάλογό τους με τις "τρομοκρατικές οργανώσεις" τους αντάρτες Χούθι, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.

"Απουσία άμεσης δράσης, εκατομμύριο ζωές θα μπορούσαν να χαθούν", υπογραμμίζει ο Γκουτέρες.
 
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναφέρεται, εμμέσως, στην αμερικανική απειλή. "Ζητώ ο καθένας να αποφύγει να λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ήδη καταστροφική κατάσταση", τονίζει.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Γκουτέρες, εξηγώντας τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση, μιλά για μια "δραστική μείωση" της χρηματοδότησης της βοήθειας που συντονίζει ο ΟΗΕ σε σύγκριση με το 2018 και το 2019, την αστάθεια του ριάλ Υεμένης και προσκόμματα που εγείρουν οι εμπόλεμες πλευρές στα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων στο πεδίο.
 
"Προτρέπω όλους όσοι έχουν επιρροή να ενεργήσουν επειγόντως επί αυτών των ζητημάτων προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή. Σε αντίθετη περίπτωση, ρισκάρουμε μια τΑπό ΚΥΠΕραγωδία όχι μονάχα σε ό,τι αφορά την άμεση απώλεια ζωών, όμως με συνέπειες που θα επηρεάζουν ατέρμονα το μέλλον", σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top