Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, συνάντηση με Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα 23/11

Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, συνάντηση με Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα 23/11

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συναντάται τη Δευτέρα με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Ιβάν Κόρτσοκ, ο οποίος φτάνει το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας, με τις συζητήσεις να αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, Χριστοδουλίδης και Κόρτσοκ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σλοβακίας, και να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, τρέχοντα θέματα από την ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων της Διεύρυνσης, του Μεταναστευτικού, των Ευρω-τουρκικών σχέσεων και της συζήτησης για το Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Μετά το πέρας των επαφών τους, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12:00.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE